Kwaliteit

Hoewerkt dit? Waarom hoge kwaliteit? Lekker=Vers – Vers=Lekker

Een betrouwbaar product is erg belangrijk: wanneer de consument een product koopt moet deze kunnen vertrouwen op een goede kwaliteit. Je wilt geen schimmel in je bakje fruit, je wilt niet de helft weg hoeven gooien. Je wilt verse producten, waar niets aan mankeert. Hoe wij dit doen? Wij werken zo zorgvuldig mogelijk en houden de lijntjes kort. Wij houden onze producten graag lokaal en werken streekgebonden. Korte transport routes, minder uitstoot door het vervoeren van producten en natuurlijk zijn onze producten vers.

Er zijn bij Fruitmasters verschillende kwaliteitslabels, het fruit moet aan specifieke eisen voldoen en hierop wordt het bij binnenkomst gecontroleerd. Voldoet het fruit aan deze hoge eisen, dan krijgt het het label Prestige. Voldoet het niet, dan wordt er gekeken in welke categorie het fruit wel valt. Deze labels zijn eigenlijk een soort van garantie/bewijs voor de koper dat het betreffende fruit aan bepaalde eisen voldoet.

Kwaliteit staat hoog in het vaandel bij Puijkfruit. Naast het direct leveren aan winkels en consumenten wordt ook een groot gedeelte van de oogst geveild bij de Veiling. 99% van de producten die worden geveild vallen onder het hoogste kwaliteitslabel, Prestige.